haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

26 Aralık 2013 Perşembe

Minecraft Survival Rehberi - 14 ( Enchanting, Büyü Masası, Anvil)


       Minecraft'da eşyalarınızı güçlendirmek, onlara yeni özellikler eklemek gerçekten çok önemlidir. Daha dayanıklı kazmalar, düşmanı yakan kılıçlar, sonsuza atılan oklar, suyun altında nefes almanızı sağlayan kasklar...
       Bunların hepsini yapabilmeniz için enchanting olayını iyi bilmeniz gerekiyor. Bu yazımda bütün detayları ile anlatıyorum sizlere.









   Öncelikle büyü masası yapıp, etrafına 15 tane kitaplık dizmemiz gerek. 15 tane olması son seviye özellikleri eşyamıza eklememizi sağlayacak. Büyü masasına sağ tıkladığınız zaman aşağıdaki pencere bizi karşılayacak.








        İlk resimde sol alttaki boşluğa eşyanızı koyduğunuzda sağ tarafta yazılar ve sayılar belirir. Yazıların pek bir anlamı olmasada sayılar o büyünün kaç seviye gerektirdiğini ve bize gelecek büyünün seviyesi hakkında tahminler verir. Mesela 7 olan büyü eşyamıza 1-2 özellik ekler ve seviyeleride düşüktür. 11 ondan daha iyisini ekler ama gene düşüktür.
         Siz en iyisi levellarınızı boşa harcamayın, çünkü kaç seviye gerekiyorya o kadar seviye düşerseniz. Örneğin karakteriniz 25. seviye. Siz 17 lvl bir büyü seçerseniz karakteriniz 8 lvl olur.



           Yukarıdaki resim bildiğimiz örstür. Enchanting'in bir diğer şeklidir. Büyü masasındaki gibi lvl karşılığı enchant verir fakat rastgele değildir. Kitaplar aracılığıyla bu iş olur. Elinizdeki enchant kitabını bir boşluğa, diğer boşluğada uygun eşyayı koyarsanız size istediğiniz özellikte eşyanızı verir. Örsde eşyanın ismide değiştirilebilir ayrıca kırılmaya yakın eşyanızı tamir edebilirsiniz. (Aynı eşyanın hasar almamış halini yanına koyarak).



      Son olarak, bu büyücü köylüde sizin  için enchant yapabilir. Tabiki emerald karşılığı. Minecraft'da yaklaşık 60 tane enchant olduğu için yazamayacağım onları. Bu yüzden size linkini veriyorum. Buradan ulaşabilirsiniz.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder