haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

8 Temmuz 2014 Salı

Clash of Clans Klan Savaşı Taktikleri


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere CoC'a yeni eklenen Klanlar Arası Savaşlar için taktikler göstereceğim. Hem savunma hemde saldırı odaklı taktikleri bu yazımda bulabilirsiniz.

SAVUNMA

Bağışların Önceliği


Klan savaşının ilk gününde (hazırlık günü) klan bağışları yapılır. Fakat bu bağışlar genelde yanlış yapılıyor. Öncelikle bağışlar klanın en zayıf üyesinden en güçlü üyesine doğru yapılmalıdır. Neden? Çünkü en zayıf üyeye düşmanın genelde en zayıf üyesi saldırır. Eğer ki bizim zayıf üyemizde ejderha ya da son seviye büyücü varsa düşman bunları öldürmek için en az 20-30 okçu harcamak zorunda kalır. Zaten maksimum saldıracağı ordu kapasitesi 100 kişi. Gördüğünüz gibi yarısı klan kalesindekileri öldürmek için harcandı.

Öncelik Sırası

6. Seviye BÜYÜCÜ
4. Seviye Ejderha
6. Seviye DEV VEYA OKÇU

Klan Kalesi ve Köy Binası Ortada


Daha demin klan kalesindeki  desteklerin öneminden bahsettim.Fakat en dış sura yakın duran bir klan kalesinin dolu ya da boş olmasının en ufak bir önemi yoktur. Kesinlikle içindekiler savaşın başında kenara çekilip öldürülür. Bu yüzden mümkün olduğunda ortaya koymaya çalışın. Köy Binasını ortaya koymaktaki mantığı açıklamama gerek yok sanırım. YILDIZ VERMİYORUZ!

Tamamen Köy Binasını Koruyan Köy Düzenleri


Ne farmer, ne hibrit köy düzeni... Tek amacımız Köy Binasını korumak. Mümkün olan en güçlü savunmayı tasarlayın. Depolar, madenler, kışlalar hiç birinin önemi yok. Tek amaç Köy Binasını korumak.

Daha Detaylı Savunma Taktikleri İçin TIKLAYIN

SALDIRI

Sizden Önce Saldıranların Tekrarları

Sizden önce savaş hakkını kullanların taktiklerini izleyip, klan kalesinden ne çıkıyorsa ona göre iksir basın. Örneğin, 5 tane tekrar izlediğiniz ve bütün düşman klan kalelerinden ejder çıktı. O zaman kesinlikle Yıldırım Büyüsüne ihtiyacınız yok. Şifa ve Öfke çok daha iş görür.




Klan Kalesini Temizleyin

Önce bir okçu, ardından emin olmak için bir kaç okçu daha... Barbar kullanmak daha mantıklı aslında. Bu tamamen sizin tercihiniz. Klan kalesini tamamen boşalttıktan sonra hepsini iç içe getirin ve yıldırım büyüsünü çakın! Fakat ne çıkarsa yıldırım atmalıyız?


  • Okçu çıkarsa --> Bir Yıldırım Büyüsü
  • Ejderha çıkarsa --> Hiç atmayın etrafını okçu ile sarıp öldürün.
  • Büyücü çıkarsa --> Kenara çekip ayrı ayrı gruplar halinde ( hepsi aynı anda saldırsın ama farklı yerlerden) okçular ile öldürün.
  • Dev çıkarsa --> Hiç atmayın etrafını okçu ile sarıp öldürün.



Barbar Kral ve Okçu Kraliçe

Güncelleme gelmeden önce klan kalesi taktiği işe yarıyordu. Kenara çekip kolayca öldürüyorduk. Ama artık bir savunma kulesi gibi davranıyor. Sadece bir yeri koruyor. O yüzden çok daha zor bir şekilde ölüyor. Savaşın gidişatına göre ortadaysa toplu saldırı sırasında daha kenardaysa okçular ile başta öldürün.



Nasıl bir ordu düzeni


Devlerin ve duvar yıkıcıların olduğu bir ordu tercih edin. Okçusu bol olsun. Goblin kullanmayın. Eğer Domuz Binicisi varsa sadece onların oluşturduğu bir orduda idealdir. Eğer yüksek seviye iseniz cadı ve golem kullanın. 2 Golem yeterlidir kalanı okçu ve cadı olsun. Sadece ejderha da iyi bir saldırıdır.  İksir olarak ise oynayış stilinize göre tercih edin.



RazorGamingTR Klanı Nasıl Saldırıyor?


Klanımızdaki herkes bu saldırı planı ile saldırmak zorunda artık DEĞİLDİR. Fakat halen en etkili taktiğimiz budur :)

İlk Saldırı


İlk saldırılarımız tamamen EJDERHA üzerine kurulu. İsterse masrafınız 400 bin iksir olsun, genede ilk saldırınız böyle olmak zorunda.

Ordu kampınızın genişliğine göre 8-12 ejderha, birde klan kalesinden gelenle 9-13 ejderha ile saldırıyoruz. İksir olarak 4 tane iksirimiz var ise tercihe göre 4 yıldırım ile 2 hava savunmasını (Sadece çok düşük hava savunması olan köylerde işe yarar) yıkabilirsiniz.3 büyüsü olanlar öfke kullanmayı tercih etsin. Fakat ne kullanırsanız kullanın şifa iksiri kullanmayın.

Tek bir kenardan Ejderhaların önünü temizleyip bütün hepsini iç içe olmadan yollayın.

Bu saldırının tek amacı 3 yıldız almak ve genelde herkes alıyor. Eğer ejderha basamıyorsanız başka taktikler için klandan yardım isteyin. Bu saldırıyı savaşın ilk dakikalarından itibaren yapmalısınız. Başta farkı açıyoruz ki sonradan yetişemesinler.


İkinci Saldırı

İkinci saldırılar klandan birisi (Lider, Y. Liderler) emir verene kadar bekliyor. Eğer fark çok açıldıysa son 1 saat herkes en çok ganimet veren rakibe saldırıyor. Bu şekilde herkes başta harcadığı iksiri geri kazanmış oluyor hemde çok küçük basit ordularla. FAKAT düşman hızla geliyor ve geçmek üzereyse herkes gene yıldız almak için bu sefer ejderha olmadan kendi en iyi ordusuyla eksik yıldızları almak için saldırıyor.


Her türlü soru, görüş ve öneriniz için aşağıdaki yorum bölümünü kullanın :)


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder