haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

2 Ekim 2014 Perşembe

Rival Knights İnceleme - Cenk Etmeye Hazır Olun!


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda yeni başladığım ve gerçekten çok beğendiğim bir oyunu size tanıtmak istiyorum. Oyun Gameloft tarafından IOS ve Android evrenine eklendi. Eski zamanlarda at üstünde mızraklarla bir seri düz çitin iki yanında bulunan ve mızrak ile rakibimizi tek hamlede yıkmaya çalışan bir şovalyeyiz. Tamamen şov amaçlı yapılan bu olay eskiden çok popülermiş. Belkide zamanında en çok yapılan yarışmalardan biriymiş. Atın üstünde darbeden sonra sağlam kalan şovalye, lord ve ya normal birisi gücünü kanıtlamış, altınlara boğulmuş ve kralını eğlendirmiştir. İşte oyunumuz bu konuyu ele alıyor.

Başla, Hızlan ve Mızrağınla Rakibini Parçala



Aslında oynanışı tamamen özetledim. İki şovalye de yerlerine geçiyor, bir sayaç  üçden geriye sayıyor tam başla dediği anda ekrana dokunuyoruz ve Mükemmel Başlagıcı yakalıyoruz, ardından yukarı doğru bir çizgi üzerinde hareket eden üçgeni yeşil kısımda ard arda durdurup hızımızı maksimuma çıkarıyoruz. Oyun yavaş çekime giriyor ve mızrağımızı belirtilen yere nişanlıyoruz ve kimin daha iyi iş çıkardığına göre bir taraf yere seriliyor. Gerçekten o anı yaşamak insanı heyecanlandırıyor.


Zırhlar, Atlar ve Mızraklar


Oyunda 3 önemli unsur var. Savaşanlardan hangisinin zırh değeri yüksek ise 1-0 önde başlıyor. Ardından atı hızlandırma olayı devreye giriyor. Kim daha hızlı bir şekilde giderse 1 puan da oradan geliyor. En son ise nişan alıp rakibe vurma var. Onuda daha iyi yaparsanız (burada silahın gücü de önemli) 3-0 kazanmış oluyorsunuz. Oyun bunu çok hızlı hesaplıyor ve göz açıp kapayıncaya kadar bir taraf yere seriliyor. Unutmadan bu 3 değerden ikisinde başarılı olan yarışmayı kazanıyor.


Muhteşem Grafikler!
 



Oyunun Gameloft tarafından yapıldığını belirttim. Haliyle belkide mobil dünyanın en güçlü firması ve bu oyunda bunun en güzel örneklerinden. Animasyonlar, sesler, grafikler, kaplamalar hepsi gerçeği yansıtıyor. Oyunun grafik kalitesi sarjı abartılacak derecede yemiyor. Hatta bir çok oyundan daha az enerji tüketiyor.

Offline Modu Yok


Oyunu internet olmadan oynayamıyorsunuz. Bunun nedeni hile, hack vb. durumların önüne geçmek olsa gerek. Hem tek kişilik modu hemde online modu var. Online modunda yarışmalar var ve onlara katılıp şöhret kasıyorsunuz. Ne kadar şöhret o kadar büyük ödül. Tek kişilik modunda ise sırayla bölümleri geçmeye çalışıyorsunuz. Oyunda mühür sistemi var, bunu araba yarışlarındaki benzin sistemine benzetebilirsiniz. Mühür biterse satın almak, ya da dolana kadar beklemek zorundasınız. Oyunda para ve kristal sistemi var ama oyun kesinlikle elmas almaya zorlamıyor, bu konuda gerçekten iyi iş çıkarmışlar.


Video 




Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder