haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

27 Ocak 2015 Salı

CoC Birim Rehberleri - Barbar

Barbar


      Barbarlar oyunda kullanabileceğiniz ilk birimdir. Üretilmesi çok ucuzdur ayrıca oyun başlangıcında ve ileride sürekli saldırı yapan oyuncular için vazgeçilmez bir birimdir. Genellikle okçuların önünden atılır ve savunma birliklerini oyalarlar. Topluca saldırdıklarında arkasındaki destekle köyleri yıkıp geçebilirler. Unutmayın onlar BARBAR!


Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Surları Aşalım!

Tek başına Barbar hiçbir işe yaramaz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Peki Barbarları nasıl desteklemek gerek? Barbarlar kalabalık olduklarında, karşısında alan hasarı veren (Havan, Büyücü Kuleleri) savunma sistemleri olmadıkça uzun bir süre dayanır ve arkasındaki okçularla güzel iş yaparlar. Fakat bir çok köy alan hasarını etrafa yayar, yani savunmasız kısmı olmaz. Bu alan hasarını engellemenin en kolay yolu çok kalabalık Barbar ordusunun üstüne şifa iksiri atmaktır. Şifa işlerken aradan bir kaç Duvar Yıkıcı atılır ve duvarlarda oyalanmanın önüne geçilir. Okçular da hemen arkasından köye girer ve ciddi bir yıkım oluşturur. Fakat risklidir! Öyle bir an gelir ki bütün Barbarlar iç içeyken 3 tane havan aynı anda toplarını ateşler. Bu tip bir durumda tek yapabileceğiniz bir bardak soğuk su içmektir. 

Kral ve Kraliçe Diz Çöküyor

Barbarlar genellikle köylerin iç kısmına kadar girme işleminde başarısız olurlar. Tabi ki şifa iksiriyle bir nebze ilerliyorlar. Barbarın en güzel kullanım alanı köyün dışarısına konulmuş Barbar Kral ve Okçu Kraliçeyi öldürmek. Birkaç Okçu ve Barbar saniyeler içinde Kralı veya Kraliçeyi öldürebilir.

Savunmasız Binalara Acımayın

Savunmasız duran bir binaya savaş başında  atılan sadece tek bir Barbar, savaşın sonuna kadar o binayı yıkar. %100 yıkmak istediğiniz bir köyde kenarda kalan inşaatçı kulübelerini kimse görmek istemez :)

Barbar Krali Etkili Kullanın                                                          5. seviyeden sonra Barbar Kral'ın açılan yeteneği hem kendini hemde etrafındaki Barbarları hızlandıran ve saldırı güçlerini arttıran bir alan yaratır. Kalabalık bir Barbar ordusunun içinde basılan bir yetenek hemen üstüne atılan bir Şifa İksiri ve ardından bir kaç Duvar Yıkıcı sayesinde köyün belli bir kısmını hızlıca yıkabilirsiniz. Alan hasarı vuran binalar yıkılınca Barbarların önünde kimse duramaz.
Çok Saldırı Yapanlar İçin İdeal Birim

Eğer sürekli saldırı yapıyorsanız, hızlı üretilmesinin yanında ucuz olduğu için sürekli basabilirsiniz. Kesinlikle ama kesinlikle ordunuzu sadece tek bir birimden oluşturmayın. 200 Barbar yerine 100 Barbar 100 Okçu basın, emin olun kat kat daha etkili oluyor. 

İstatistikler



Bunlar benim Barbar taktiklerim. Eğer sizde kendi taktiklerinizi paylaşmak isterseniz lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanmaktan çekinmeyin :)

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder