haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

22 Şubat 2015 Pazar

Clash of Clans - Yeni Gelecek Güncellemeler!! (Klan Seviyeleri)

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Clash of Clans'a yakın zamanda gelecek güncellemeleri yazacağım. Birçok güncelleme kesinleşti ve bazıları gerçekten heyecan verici :)




Seviye 13 Top oyuna ekleniyor. Çok daha güçlü savunmalar bizi bekliyor!


Artık klan sembolümüzü istediğimiz gibi düzenleyebileceğiz. Örneğin çerçevesi farklı, rengi farklı, ve üzerinde ki detaylar istediğimiz gibi olabilecek.



Artık klan savaşlarına isteyen katılıyor, istemeyen ise katılmıyor. Bu sistemin nasıl çalışacağı hakkında pek bir bilgimiz yok.




Klanlar savaştıkça tecrübe kazanıyor ve seviye atlıyor. Her seviyede klan daha da güçlü oluyor.

  • Giderek daha fazla kapasitede asker isteme
  • Bağış yapınca giderin belli bir bölümü bağış yapana iade ediliyor
  • Bağış istediğinizde klan seviyesine göre bekliyorsunuz.
  • Savaşlarda seviyeye göre daha fazla depo kapasitesi.
  • Bağış yapılan birim klan seviyesine göre seviye atlayıp geliyor. Örneğim 10. seviye bir klanda yapılan 4. seviye Dev karşıya 6. seviye olarak gidiyor.


Diğer Bilgiler;

  • Şifacılar artık hava mayınlarına takılmadan ilerleyebilecek.

19 Şubat 2015 Perşembe

CoC Birim Rehberleri - Ejderha

Ejderha


Klan Savaşlarının korkulu rüyası, masrafıyla, gücüyle, avantajlarıyla Clash of Clans'daki en güçlü birimlerden biri... Tabiki de Ejderhadan bahsediyoruz! Köyleri  küle çevirmek için, 3 yıldızı almak için, Ejderhanın gücünü tam olarak kullanmak için tek yapmanız gereken: Okumak :)


Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Klan Savaşlarında Bir Numaralı Tercih

Ejderhalar Klan Savaşlarında en çok kullanılan birimlerden biridir. Bu kadar çok tercih edilmesinin en büyük sebebi yüksek sağlık puanın yanında çok yüksek hasar verebilmesidir. Genellikle Köy Binası 8 ve altını rahatlıkla 3 yıldız alacak şekilde yıkabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Ejderhaların hepsini tek bir noktadan köye atmak. Dikkat etmeniz gereken yer ise Ejderhalar köyün etrafından dolaşırsa kaybedersiniz, bu yüzden önce Ejderhaların önünü yani içeri direk girmesini engelleyen binaları ister 20 Okçuyla, ister Barbar Kral ve Okçu Kraliçeyle yıkmanız gerekiyor. Ardından bütün Ejderhaları içeri gönderin. Düşman Klan Kalesini pek dert etmeyin çünkü Ejderhalar alan vuruşu yapar ve tek vuruşta bütün birimleri öldürür.

Büyü Tercihi Çok Önemli

Köy binası 7 ve altı seviyeler için 3 tane Yıldırım Büyüsünü öneriyorum. 3 Yıldırım Büyüsü ile düşmanın 1 Hava Savunmasını yıkıp kalan bütün Ejderhaları geriye kalan tek Hava Savunmasına en yakın mesafeden atmalısınız. Köy Binası 8 ve üstü düşmanlar için ise 3-4 Öfke Büyüsü en ideal olandır. Şifa İksirini pek önermiyorum, çünkü Ejderhalar çok yavaş ve hızlandırılması gerekiyor, Şifanın verdiği sağlık ise Hava Savunmalarının verdiği hasara göre düşük kalıyor. Bu yüzden Öfke, Şifa Büyüsüne göre çok daha etkilidir. 9. seviye köy binasına saldıracaksanız, Hava Savunmalarının düşük seviye olmasına dikkat edin, 9. seviyeden itibaren 3 yıldız almak giderek imkansızlaşıyor. (Çünkü köyler giderek büyüyor ve Ejderhalar savunmalara dayanamıyor)

Ejderhaları Nasıl Desteklemeli

Ejderhalar, Balonlar ile birlikte kullanılırsa gerçekten etkili bir saldırı oluyor. Ejderhalar Balonlardan önce köye girip bütün savunma hasarını üzerlerine alıyor, arkadan gelen Balonlar ise bütün köyün işini bitiriyor. Bu saldırı biçiminde Balonları korumak için Şifa kullanabilirsiniz. Lav Tazı Ejderhalar ile birlikte pek iş yapmıyor, Balonlarla kullanmanızı kesinlikle öneririm.

Savunmada Nasıl Kullanılmalı?

Ejderhalar savunmada gerçekten çok iyi iş yapıyor, düşman amatörse sadece bir kaç vuruşta bütün Dev ordusunu öldürebiliyor. Ayrıca havadan saldıran bir birim olduğu için karacı birimler tamamen etkisiz kalıyor. Düşman Ejderhanızı kesebilmek için en azından 20 Okçu harcaması gerekiyor.

İstatistikler


Saldırı Videoları



16 Şubat 2015 Pazartesi

Oto Yakıt Hesaplama Uygulaması indir




Aracınızın yakıt tüketimini KM başı ne kadar yaktığını kolayca hesaplayın. Gittiğiniz yol miktarını, kullandığınız yakıt miktarını ve yakıtın litre fiyatını girerek kolayca aracınızın KM başı ne kadar yaktığını hesaplayabilirsiniz.






15 Şubat 2015 Pazar

CoC Birim Rehberleri - Duvar Yıkıcı

Duvar Yıkıcı





Devlerin, Golemin, Goblinlerin yolunu Duvar Yıkıcıdan iyi kim açabilir? Tabiki kimse! Hiç bir duvar bu küçük intihar bombacılarının önünce duramayacak. Tabi ki bu yazıyı okursanız :)



Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Ordunuzun Önünü Açın

Duvar Yıkıcıların tek özelliği adından da anlaşıldığı üzere duvarları havaya uçurmak. Kalabalık Dev ordularının önünü açmak için 2-3 Duvar Yıkıcı yeterde artar bile. Tek dikkat etmeniz gereken savunma binalarının Tank birime saldırıyor olması. Duvar Yıkıcılarının sağlık puanları çok düşük olduğu için bir çok savunma binası tek vuruşta öldürüyor. 2'li 3'lü gruplar halinde Devlerin içinden duvarlara doğru atın. Havanlara çok dikkat edin çünkü tek vuruşta öldürüyor. Asla ama asla bütün Duvar Yıkıcıları aynı anda atmayın. Kontrollü davranın. Köy Binası 8 için 6 Duvar Yıkıcı, Köy Binası 9 için 8 Duvar Yıkıcı idealdir. (Aşağıda hangi duvarı kaç Duvar Yıkıcı patlatabilir tablosu mevcut)

Duvar Yıkıcıların Tercih Mekanizması

Duvar Yıkıcılar öncelikle en yakındaki 4 tarafı duvarla çevrili binaları tercih ederler. Eğer öyle bir bina yoksa veya kalmadıysa 3 tane duvarı aynı anda patlatabilecekleri yerleri seçerler. Yani boşta yan yana duran 2 duvarı uçurmazlar. Eğer bütün duvarları yıkarsanız (!) bu sefer en yakınındaki binaya gider ve patlar. Duvara verdiği gibi devasa hasarları veremez hatta neredeyse hiç veremez. Düşman klan kalesinden çıkan birliklere etrafta duvar varsa saldırmazlar. Bu yüzden Klan Kalesini boşaltmalısınız.


Savunmada Kullanılmamalı :) Çünkü düşman birime gidip patlıyor ve çok küçük bir hasar veriyor.

İstatistikler




12 Şubat 2015 Perşembe

SimCity - BuildIt İnceleme, Taktik ve İpuçları



Merhaba arkadaşlar, bu yazımda bir kaç aydır oynadığım SimCity BuildIt oyunun incelemesini, bununla birlikte SimCity BuildIt hakkında taktikler ve ipuçları vereceğim. Oyunumuz 16 Aralıkta tüm dünyada IOS ve Android platformlarında EA Games tarafından ücretsiz olarak yayınlandı ve çok kısa sürede en popüler oyunlar arasında yerini aldı. Tamamen şehir kurma simülasyonu olan oyunumuz, bilgisayarda daha önce oynamış ya da en azından adını duyan oyuncular için kulağa hiç de yabancı gelmeyecektir. Ufak bir şehirden kocaman bir metropolise giden yolculuğumuzda bizi sayısız zorluk, sayısız felaket ve kazanılması gereken onca para bekliyor!


Harika Grafikler ve Sesler!

Oyun grafikleri bir telefon oyununa göre çok fazla kaliteli olmuş. Her detay düşünülmüş ve bir çok oyunda eksik olan 3. boyut oyunumuzda mevcut. Oyunu oynarken seslerin gerçekten yaratıcı ve yerinde olduğunu fark edeceksiniz. Grafik anlamında oyun ayakta alkışlanacak düzeyde :).

Oynanabilirlik ve Oyun Sistemleri
 
Oyunumuz şehrimizdeki vatandaşlarımızı mutlu etme ve giderek büyüyen şehrimizde bütün zorluklara karşı mücadele etme üstüne kurulu. Simoleon ve Simpara şeklinde iki farklı para birimi olan oyunumuzda onlarca farklı hammadde, ve bunlarla üretilen inşaat malzemeleri, ev eşya gereçleri, kıyafet ve diğer onlarca araç gereç bulunuyor. Fabrikalarımızda işlediğimiz ürenleri dükkanlarda daha pahalı ürünlere çeviriyoruz. Örneğin çivi üretmek için 2 tane demiri fabrikada üretmek gerekiyor. 

İnşaatları tamamlamak için sizden seviyenize ve imkanınıza göre çeşitli eşyalar istiyor, her tamamladığınız inşaat size daha fazla nüfus ve simoleon kazandırıyor. Simoleonları ise şehrin ihtiyacı olan binaları örneğin itfaiye, polis, hastane gibi hizmetlere harcıyorsunuz. Simpara ise oyunda birçok oyunda bildiğiniz az kazanılan ama birçok işlemi kısaltan ya da kolay yoldan bir şeyi satın almanızı sağlayan para birimi. Kesinlikle bu Simparaları Dozer Bıçağına harcayıp şehrinizi büyütmenizi öneriyorum. Bunların dışında kargo gemisine istediği ürünleri yükleyip ya da Doktor Vu'nun felaket senaryolarını tamamlayıp Altın Anahtar kazanıp değerli binaları alabilirsiniz.

Hizmet Binaları sırasıyla Elektrik, Su, Kanalizasyon, Atık Yönetimi, Yangın, Polis ve Sağlık. Birde Yönetim varki bu pek önemli değil (Şehrin herhangi bir yerine koyabilirsiniz) Fakat diğer binalar kesinlikle mantıklı yerleştirilmeli. Yangın, Polis ve Sağlık belirli bir alanda faliyet gösteriyor. Eğer yeşil ile belirtilen alanda olmayan bir bina varsa bina ve hizmet butonu kırmızı renge dönüyor ve insanlarınız hizmet eksik olduğu için binayı terk ediyor. Bu da nüfus ve vergi kaybına neden oluyor. Diğer hizmet binaları kapasite mantığında çalışıyor ve istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz ve önerdiğim şey ise kanalizasyon, atık yönetimi ve fabrikalarınızı şehrinizin en uzak kısmına yerleştirmeniz. Çünkü bu binalar çevre kirliliği oluşturuyor ve insanları mutsuz ediyor.

Uzmanlıklar adı altında bulunan hizmetler ise Parklar, Eğitim, Ulaşım, Eğlence, Kumar ve Şehir Simgeleri. Tamamen isteğe bağlı satın alınan bu hizmetler şehrin mutluluğunu ve kalitesini arttırıyor. Gene yeşil alan sisteminde çalışan bu binaları bütün şehrinizi kaplayacak şekilde yerleştirmenizi öneriyorum. Bu yüzden oyuna başlar başlamaz ciddi bir şehir planlaması yapın. Sonuçta büyük bir başkan olacaksınız :).

Global Ticaret Merkezi Tam Bir Fiyasko

Birçok oyundan bildiğiniz pazar alanı SimCity BuildIt'te Global Ticaret Merkezi olarak adlandırılmış. İstediğiniz ürünleri buraya girip diğer oyunculardan satın alabilirsiniz tabiki becerebilirseniz. Herkesin ihtiyacı olan ve üretilemeyen ürünler burada satılıyor satılmasına da kapış kapış gidiyor. Siz tıklayana kadar başkaları almış oluyor. Bu sistemin kesinlikle düzenlenmesi gerekiyor.

Birkaç Ufak Tüyo ve Sonuç

  • Global Ticaret Merkezinde çok ucuza satılan ürünleri ( Kendi satış alanınızdan ürünün normal satış fiyatına bakıp) toplayın ardından çok uçuk olmayan ama yüksek fiyatlardan pazara koyun. Sinan'ın Şehri ( Herkesin ilk komşusu) bir zaman sonra gelip alacaktır.
  • Şehrinizi iki konut binası arka arkaya gelecek şekilde yerleştirin. 6 Blokluk konut alanları oluşturup 1 konut yerine hizmet binalarının küçük olanlarını ekleyin. 
  • Mavi düşünce balonlarından çıkan üretilemeyen ürünleri asla ama asla satmayın. İleride onları bulabilmek için dua edeceksiniz :)
  • Mümkün olduğunca kirlilik yaratan binaları şehrinizden uzak tutun. Birçok kişinin (ben dahil) yaptığı hatayı; fabrikaları deniz kenarına yerleştirme hatasını yapmayın :D Güzel manzaralı fabrikalar kimin umurunda!
  • Altın Anahtar biriktirmek için Kargo Gemisi yerine Doktor Vu'yu tercih edin.
  • Okul, Ulaşım gibi ekstra hizmetlere oyun başında para harcamak yerine gelişmenize bakın. Bir yerden sonra zaten onlarıda alacaksınız.
  • Tek önemli olan şey insanların mutluluğu. Bu yüzden paranızı gereksiz yerlere harcamayıp hizmet eksiği olduğunda ( Her seviyede yeni bir hizmet oyuna ekleniyor ve bütün binalarınız ihtiyaç duyuyor) anında müdahale edin.
  • Facebook bağlantısını kesinlikle yapın, bu sayede şehriniz her zaman koruma altında olacaktır.
  • Bazı inşaatlar gereksiz uzun süren ürünler istiyor. Pazarda bunları ucuza satın alıp daha fazla parayı inşaatı tamamlayıp kazanabilirsiniz.
  • Bazı dükkanları binaların yanına yerleştirmek şehrinizdeki mutluluğu arttırabilir.



Sonuç olarak oyunumuz, birçok simülasyondan sıyrılarak EA Games kalitesinde harika bir oyun deneyimini bizlere sunuyor. Ücretsiz olmasının yanında oyuna para harcama gereksinimi de pek olmaması oyunumuza artı katarken lanet Global Ticaret Merkezi düzenlenene kadar keyifle şehrinizi büyütün ve insanları mutlu ederken eğlenmenize bakın :)


11 Şubat 2015 Çarşamba

Dota 2 New Bloom Festival Yeniden Bizlerle







Önce ufak bir sinematik, ardından çizgi roman şeklinde part 2 ve en son olarak bugün part 3 ile birlikte Dota 2 New Bloom Festival yayınlandı.

Dota 1 den hatırlayacağınız üzere Winter Wyvern oyuna eklendi. Bunun dışında Crystal Maiden için harika bir kıyafet seti (Arcana) eklendi. Biliyorsunuz uzun zamandır neredeyse kimseye item düşmüyordu. Sadece çok nadir setler düşüyordu. Bu sistem yerini çok daha iyi bir sisteme yani daha fazla itemın düştüğü fakat sadece hediye edilebilen bir sisteme bıraktı. Artık gereksiz gördüğünüz eşyalarınızı geri dönüşüme gönderebilir ve 10 tane olunca Charm of the Crucible Jewel adlı itemla 3 kere kazanacağınıza dair doğru tahmin yapıp hediyenizi alabilirsiniz. Bunların dışında bir çok Hero içinde yeni kıyafetler eklendi. Hemen New Bloom Festival'in ne olduğuna bakalım. 

Güncellendi
Geçen sene;

Yeni bir haritada açılan oyunumuz başlangıçta seçtiğiniz parayla başlıyor. Herkes en yüksek saldırıyı yapabileceği itemları alıyor ve Boss oyuna dahil oluyor. Boss'un öldürülmesi imkansız ve amaçta öldürmek değil, üzerinde en fazla hasarı verebilmek. Bu sayede kasılan itemlar ilede hediyelerinizi alabilirsiniz. Birkaç kere oynadığınızda aslında çok zevkli ve zor olduğunu anlayacaksınız.

Bu sene;

Normal maç gibi haritada olacağız, her 5 dakikada bir her 2 takım içinde Boss oyuna dahil olacak ve istediği lane'i seçip oradan saldıracak. Çeşitli güçlendirmeler Bossa eklenebilecek. Her gün rastgele bir zamanda 10-15 dakikalığına oyun modu açılacak. Bu süre başlamadan 1 saat öncesinde duyurulacak. 

Biz denedik ve deneyimlerimiz; Eğlenmek istiyorsanız 15-20. ci dakikalarda bütün puanlarınızı harcayıp combatta Boss'unuzun bütün özelliklerini kullanın bir anda oyunun kaderi değişiyor, tek combatta oyunu bitirebiliyorsunuz :) Kazanan taraftaki her oyuncuya set düşüyor. Bence bu sene çok daha zevkli olmuş. 



Detaylı ve ingilizce yazı için buraya tıklayınız.

Minecraft Yasaklanıyor mu?


    Hepimizin bildiği, severek oynadığı ve her geçen gün daha da fazla oyuncunun keşfettiği, milyonlar satan oyun Minecraft ülkemizde yasaklanıyor mu? Son 1 haftadır gündemde olan bu konu hakkında kendi yorumlarımı eklemek istedim ve bu yazıyı sizler için hazırladım.

    Minecraft oyuncuların hayal gücüyle şekillenen hayatta kalma simülasyonudur. Her yaştan oyuncunun rahatlıkla oynayabileceği basit görünen aksine  çok karışık ve uğraş gerektiren bir oyundur. Haliyle üzerinde çok zaman harcanıyor, ve sadece bilgisayarda değil her türlü platformda bağımsız şekilde oynanabilmesi üzerinde harcanan zamanı giderek arttırıyor. Ailelerin şikayeti büyük oranda şiddet içeriyor olmasına rağmen, oyunda şiddet nedir gerçekten bilmiyorlar. Bu aileler hiç Call of Duty, Darksouls, Skyrim gibi oyunları bilmeden, sadece bir kaç zombinin olduğu bu oyuna nasıl şiddet içeriyor diyorlar aklım almıyor. Oyunun zararı olup olmadığı tabiki de tartışılır ama oyunun zeka geliştirdiği, hayal dünyasına kattıkları tartışılmaz bir gerçek. Minecraft ileride yasaklanırsa bu sadece legal yollardan oyuna erişime engel olur. Ülkemiz göz önüne alındığında sadece yasak kelimesi ortada kalır :))

   Sonuç olarak Minecraft yasaklanacak son oyun. Devletin ondan önce incelemesi gereken binlerce oyun var.

8 Şubat 2015 Pazar

Real Drifting 2015 Apk İndir


Oyun açıklaması: 

Gerçek sürüklenen - Güçlü arabalar ve farklı engellerle dolu farklı pistlerde üzerinde sürüklenme becerilerini göstermek. Gaz adım ve kontrollü bir sürüklenme içinde araba yapmak için keskin dönüşler fren yapmak kullanın. yolda daha fazla sürüklenme, daha fazla puan kazanırsınız. Parça tamamlanması için bir ödül almak, tanınmış marka ve yeni parçalar yeni araba kilidini. Arabanızı geliştirin ve daha iyi sonuçlar elde. Oyun özellikleri:




  • Harika grafikler
  • İyi kontroller
  • 9 araba
  • 5 farklı parça
  • Dinamik oyun

Oyun yüklenmek için aşağıdaki yola indirdiğiniz DATA dosyasını kopyalayınız.
Önbellek Yolu: sdcard / Android / obb /





Android Meyve Atıcı Oyunu Apk Yükle


Meyve atıcı 

Meyve atıcı  - bir sevimli sincap renkli meyve pop yardımcı olur. Amaç ve satır aynı meyve eşleşen Meyve silahı ateş. Bu Android oyunda farklı meyve binlerce Pop. Eğer ekranın üst kısmındaki meyve görürsünüz gitmek her vb güzel şelale, ziyaret, büyülü ormanın seyahat derin kanyonları keşfetmek. Hızla hepsini yok ve daha fazla puan almak için mümkün olduğunca aynı meyve gibi uzun bir zincir yapmaya çalışın. Seviyeleri tamamlamak için ikramiye çeşitli kullanın. 


Oyun özellikleri:


  • Renkli grafikler
  • Basit kontroller
  • Birçok düzeyleri
  • Emici oyun




Bebek Cinsiyeti Hesaplama Uygulaması Rus Takvimi

Rus takvimi kullanılarak hazırlanan uygulamamızda bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebilirsiniz. Uygulama eğlence amaçlıdır.


6 Şubat 2015 Cuma

CoC Birim Rehberleri - Büyücü

Büyücü


   Büyücüler, Clash of Clans'nın her anında kullanılabilen, Okçuyla çok benzer özellikleri olan ama çok masraflı ve çok daha güçlü ağır saldırı birimidir. Hem klan savaşlarında, hemde normal ganimet savaşlarında rahatlıkla kullanılabilir. Hem savunmada hem de saldırıda gerçekten çok etkilidir.




Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Desteksiz Olmaz
Büyücüler çok yüksek saldırı gücüne sahip olmasına karşın sağlık puanları çok düşük olduğu için saniyeler içinde ölebilirler. Büyücüleri desteklemek için önlerinde Devlerin, ya da Golemin (Veya sizin tanklamak için kullandığınız birimlerin) olması gerekir. Toplu olarak kullanıldıklarında saniyeler içinde düşman kulelerini yıkabilirler.
Şifa İksirini Kullanmak Çekinmeyin

Büyücülerin Okçulara göre daha fazla sağlık puanı olduğu için Havan ve Büyücü Kulesinden tek yemezler. Eğer topluca duran ve ciddi bir ateş altında kalan Büyücü ordunuz varsa Şifa İksirini kullanmaktan çekinmeyin. Hiçbiri ölmeyecektir ve yıkım acımasız olacaktır.

Düşman Klan Kalesini Temizlerken Kullanın

Eğer düşman klan kalesinden Okçu ya da Büyücü çıkarsa en kenara çekip toplu bir şekilde durdurup 2-3 Büyücü ile tek atabilirsiniz. Yıldırım Büyüsü kullanmaktansa bu çok daha mantıklı bir seçim.

Büyük Bombalara Dikkat

Büyük Bombalar malesef Büyücü ordunuza tek atabilir. Bombalara çok dikkat edin aksi halde hüsrana uğrarsınız.

Savunmada Nasıl Kullanılmalı?

Büyücüler savunma için mükemmel birimlerdir. Alan hasarı verdikleri için düşman birimlerini saniyeler içinde öldürebilir. 5 tane Büyücü aynı anda vurduklarında Devlere tek atarlar. Eğer düşman topluca Devleri göndermişse o Devlerin vay haline. Şifa İksiri bile atsa Büyücülerin gazabına uğramaktan kaçamaz. Klan Savaşlarında klan kalelerini Büyücü ile doldurmanızı öneriyorum.

İstatistikler




3 Şubat 2015 Salı

Çinsiyet Bebek Cinsiyeti Bulma Uygulaması APK indir



ÇİN TAKVİMİ BEBEK CİNSİYETİ BULMA

Çin takvimi, doğacak olan bebeğinizin cinsiyetini önceden bilmenize hatta belirlemenize fayda sağlayan bir takvim sistemidir. Doğacak olan bebeğin cinsiyetini belli hesaplar yaparak tahmin edebilmektedir. Bu hesaplamalarda ise hamile kalanın yaşı ve hamile kaldığı ayı kullanarak bebeğin cinsiyeti hakkında tahminde bulunmaktadır. Çin takviminin ortalama 700 yıl önce Çinli astrologlar
tarafından hazırlandığı iddia edilmektedir.
Uygulamamızda ise hesaplamalar için istenen bilgileri girerek tahminde bulunabilirsiniz. Uygulama eğlence amaçlı yapılmıştır ve Çin takvimi esas alınarak hazırlanmıştır.


2 Şubat 2015 Pazartesi

CoC Birim Rehberleri - Goblin

Goblin


    Devler savunma birliklerini yıkmak için zorlarken, Okçular tek tek etraftaki binaları yıkıyor. Birkaç Büyücü bir iki vuruşta yıktığı binalardan sonra teker teker ölüyor. Birçok savunma binası yıkılmış köyün madenlerine harika bir yol açılmış. Tek engel arada kalan bir kaç dandik bina. Okçular o binaları yıkmakta ısrarlı ama neden? Orada güzelim Kaynak Depoları varken neden o salak kışlaya saldırıyorsun! İşte tam o sırada imdadınıza yetişecek tek birim. GOBLİN!! 



Saldırıda Nasıl Kullanılmalı?

Öncelikle Goblin nedir?

Goblinlerin tek amacı Kaynak Binalarına saldırmaktır. Bütün Kaynak Binaları temizlendikten sonra Goblinler diğer binalara saldırır. Dikkatli kullanıldığında köydeki bütün ganimeti saniyeler içinde toplayabilirsiniz. Çok dayanıksızlardır ama hasarları (Kaynak Binalarına 2x vurur) çok yüksektir.

Kaynak binalarına kadar olan yolu temizleyin.

Goblinler alan hasarı vuran savunma binalarına karşı çok dayanıksızdır. Öncelikle güçlü ordunuzla yolu açmalısınız. Ardından onları tanklayan birimlerle köye topluca atıyoruz. Saniyeler içinde ganimeti cebimize atıyoruz.

Şifa İksiri kullanmaktan çekinmeyin

Eğer köyün Kaynak Binaları birbirine çok yakın ama ciddi bir alan hasarı altındaysa Şifa İksirini kesinlikle atın. 20 bin iksire karşı katlarca fazlasını rahatlıkla alabilirsiniz.

Terkedilmiş köylere saldırırken...

Öncelikle terkedilmiş köyün ne olduğunu buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Goblinleri Kaynak Çıkarıcılarına direk atmayın, önlerine 1-2 Dev atarsanız bütün kaynağı çok az Goblin harcayarak alabilirsiniz. Klan savaşlarında kullanmanızı kesinlikle önermiyorum.

Tuzakları tetiklemek için kullanın

Savaş öncesi tuzak olduğunu süphelendiğiniz bir yer varsa tek bir Goblin atıp oradaki tuzağı yok edin. Bu sayede Devlerinizin bir anda havaya uçmasını önleyin :) Ayrıca Goblinler yaylı tuzağın üzerinden koşarak geçer ve harita dışına fırlamazlar.

İstatistikler