haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

27 Mart 2014 Perşembe

Clash of Clans Her Koy Binasına Özel Savunma


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Clash of Clans'da her seviye köy binasına göre özel savunma şekillerini göstereceğim. Bir önceki savunma taktikleri yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

(Ayrıca RazorGamingTR klanı kuruldu, buradan detaylara ulaşabilirsiniz.)

Köy binası 4 den öncekileri vermeyi düşünmüyorum çünkü zaten o seviyeleri atlamak kolay ayrıca öyle savunulacak bir yanıda yok. Eğer sizde bir şeyler paylaşmak isterseniz lütfen aşağıda ki yorum bölümünü kullanın.

Klan Savaşı Köy Düzenleri İçin  Tıklayın





KÖY BİNASI 4



Bu seviyede;

2 Okçu Kulesi
1 Havan
2 Top
1 Hava Savunması
2'şer Bomba ve Hava Mayınımız var. Havan en ortada durarak bütün köye saldırma imkanı sunuyor. Onu simetrik olarak yerleştirilen Okçu Kuleleri ve Toplar koruyor. Ayrıca her Kaynak Deposunun etrafı duvarlarla örülü. Bu sayede hepsine birden ulaşmaları neredeyse imkansız oluyor. Köy Binasının ortada olmayışı kötü bir şey değil merak etmeyin. Bizim kupadan çok madene ihtiyacımız var :)

KÖY BİNASI 5




Bu seviyede; 
1 Sihirbaz Kulesi
3 Okçu Kulesi
1 Havan
3 Top
1 Hava Savunması
2 şer tanede Yaylı Tuzak, Bomba ve Hava Mayınımız oluyor. Gördüğünüz gibi havan en ortada neredeyse bütün sistemi kaplayacak şekilde, onun ulaşamadığı yerde de Sihirbaz kulesi duruyor. Alt tarafı Hava Savunması kulesi korurken üst taraflarıda Hava Mayınları koruyor. Klan kalemizde doluysa bu savunmayı aşmak bu seviyede biraz zordur :)



KÖY BİNASI 6


Bu seviyede; 
2 Sihirbaz Kulesi
3 Okçu Kulesi
2 Havan
3 Top
1 Hava Savunması
2 Yaylı Tuzak
4 Bomba
2 Hava Mayını
1 tanede Büyük Bombamız oluyor. Görüldüğü üzere Havanlar en ortadan bütün köye hakim oluyor. Bunun dışında ortada duran hava savunması ve klan binası olası her tehdite karşı hazır bekliyorlar. Her kaynak deposu iki savunma aracıyla korunuyor. Ayrıca sur dışında kalan 4 maden çıkarıcıda tuzaklar ile korunuyor.
Büyük bombanın yerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca isterseniz bir kaynak deponuzu klan kalesi ile yer değiştirebilirsiniz.

Farmer köy dizilimi isteyen arkadaşlar için özel olarak bunu buldum :). Gayet başarılı bir sistem. Tamamen simetrik olarak hazırlanmış ve sadece madenleri korumak için hazırlanmış. Gönül rahatlığı ile madenlerinizi koruyabilirsiniz.


KÖY BİNASI 7




Köy binası 7 de işler biraz karışıyor. Daha fazla seçenek var elimizde. Ben en beğendiğim iki tanesini sizinle paylaşmak istiyorum.

FARMER

İlk resimde bir top yer kalmadığı için dışarıda fakat çok şikayet geldiği yeni bir tanesini ekledim. Sabrınız için teşekkürler :). 

Bu seviyede; 
2 Sihirbaz Kulesi
4 Okçu Kulesi
3 Havan
5 Top
2 Hava Savunması
2 Tesla Kulesi
4 Yaylı Tuzak
6 Bomba
2 Hava Mayını
1 Güdümlü Hava Mayını
2 tanede Büyük Bombamız

İlkinde;

Her havan, okçu kuleleriyle korunuyor. Ayrıca her kaynak deposu birden fazla savunma aracına sahip. Karşılıklı Tesla Kuleleri var fakat sağ ve solda da büyük bomba var. Yani düşman ne taraftan saldırırsa saldırsın onu kötü bir sürpriz bekliyor. Tuzaklarınızıda istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Benim de kullandığım bir savunma biçimidir.

İkincisinde;
Daha çok Köy Binasını korumak için tasarlanmıştır. Gördüğünüz gibi kaynak depoları dışa yakın fakat Köy Binasına ulaşmak için ciddi şekilde duvar yıkıcı gerekiyor.


KÖY BİNASI 8  (GÜNCELLENDİ 25 EKİM)




İlk köy düzeni tamamen farmer bir düzendir. Klan kalesinin ortada olması ciddi bir savunma gücü oluşturur.Köy binası dışarıda ve buda bedava kalkan demek. Ayrıca tamamı simetrik yerleştirilmiş bir düzen. Tuzaklarla desteklenmiş ve düşman nereden saldırırsa saldırsın güçlü bir savunma onu bekliyor.
İkinci köy düzenimiz ise hem farmer hemde kupa kasanlar için. Daha az korunan kaynak binalarının yanında ortada bulunan köy binası kupa kaybetmemizi engelliyor. Havanlar dışa dönük ve ciddi bir savunma ile korunuyor. Dış hattı kolay yıkılsada içte bekleten barbar kral ve klan kalesi bu savunmanın dejavantajını ortadan kaldırıyor.

Bu seviyede; 
3 Sihirbaz Kulesi
5 Okçu Kulesi
4 Havan
5 Top
3 Hava Savunması
3 Tesla Kulesi
6 Yaylı Tuzak
6 Bomba
4 Hava Mayını
2 Güdümlü Hava Mayını
2 İskelet Tuzağı
3 tanede Büyük Bombamız vardır.

22 Ekim güncellemesi ile birlikte artık köy binası 8 den sonraki seviyelerde 4 tane havan kullanabiliyoruz. Bu da daha güçlü savunmalar demek. Ayrıca 2 tane de tuzak eklendi. (İstediğiniz yere koyun tuzakları köy içinde olmasını öneririm.)

KÖY BİNASI 9 (Tamamı Güncel)

Bu seviyede; 
4 Sihirbaz Kulesi
6 Okçu Kulesi
3 Havan
5 Top
4 Hava Savunması
4 Tesla Kulesi
2 X-Topu
6 Yaylı Tuzak
6 Bomba
4 Hava Mayını
4 Güdümlü Hava Mayını
2 İskelet Tuzağı
4 tanede Büyük Bombamız vardır.


Güncel   Köy binası 9'a gelince işler ciddi anlamda kızışıyor.  İlk resimde hem savunma hem de kaynak koruma odakli bir sistem görüyoruz. Bazı kısımlarda 1 duvarlık boşlukların olması hem goblinleri çekiyor hemde tuzaklara düşmelerini sağlıyor. Bütün birimler simetrik olarak dizilmiş. Bu köy düzeninde Köy Binasını yıkmaları neredeyse imkansız :)
         
Güncel Bu köy düzeninde amaç tamamen kaynak korumak. Gene simetri her zaman olduğu gibi aktif rol oynuyor. Köy Binamız dışarıda olduğu için klan savaşları için uygun değil fakat bu savunmada kaynaklarınızın çoğunu güvence altına almış oluyorsunuz. Barbar Kral ve Okçu Kraliçe yeni savunma güncellemesinden sonra köyün içine alınmıştır İlk sistemdeki gibi goblin çeken boşluklar var. Bunlar sadece goblin için değil. Topluca gezen devleri bir anda haritadan silmek içinde varlar.
İskelet tuzaklarını istediğiniz yere koyabilirsiniz.

           Bu köy düzeninde ise bir önceki gibi tamamen kaynak koruma amacı vardır. Ortada duran klan kalesinde okçu veya büyücü bulundurmak size tam anlamıyla savunma sağlar. Onun dışında tamamen simetrik dağıtılan kaynak binaları ve savunma sistemleri tam koruma sağlıyor. 

BONUS ARKHAM STYLEEE!!!!



KÖY BİNASI 10

Bu seviyede; 
4 Sihirbaz Kulesi
7 Okçu Kulesi
3 Havan
6 Top
4 Hava Savunması
4 Tesla Kulesi
3 X-Topu
2 Cehennem Kulesi
6 Yaylı Tuzak
6 Bomba
5 Hava Mayını
5 Güdümlü Hava Mayını
5 tanede Büyük Bombamız vardır.

Artık köy binası son seviyeye geldiğinde, savaşlarda bir o kadar zorlaşıyor. Bir taraftan Cehennem Kulesi, bir taraftan X-Topları... Fakat ne bu kuleler, ne de diğerleri güçlü bir köy düzeni olmadan hiç bir işe yaramazlar. Bu savunmamız tamamen Köy Binasını koruma üzerine kurulu. Ortada simetrik olarak yerleştirilmiş Cehennem Kuleleri, onların yanında X-Topları ve Okçu Kraliçe ve hemen yanında Barbar Kral. (Kara iksir önemli olduğu için içeri aldım isterseniz Barbar Kral ile yer değiştirebilirsiniz.)  Köy 5 bölüme ayrılmış. Her bölüm 2 tane depo ve büyücü kulesi içeriyor. Onları hemen arkadan koruyan havan topları ve savunmaya destek sağlayan diğer kuleleri ile tam bir cehennem!!!
Sıradaki köy dizilimini tamamen farm yapanlar için hazırladım. Köy Binasını dışarı aldığımız bu sistemde Depolar bir öncekine göre daha içeride ve korunaklı. Ortadaki depolarımızı 4 bir tarafa koyduğumuz büyücü kuleleri en ortayı ise klandan aldığımız destek koruyor. Bu sistem köy binası 10 a yeni geçmiş arkadaşlarımız için hazırlandı.



Her türlü öneri, soru ve şikayetiniz için lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanın.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder