haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

7 Kasım 2014 Cuma

Mini Warriors İnceleme


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda yaklaşık 1 aydır oynadığım ücretsiz  bir oyunun tanıtımını yapacağım. Orta çağ döneminde geçen, büyücülerin, devlerin, şovalyelerin, okçuların ve daha bir sürü saldırı biriminin olduğu bir meydan savaşı oyunu Mini Warriors. Seviyenize göre belirli sayıda kahramanı düşman birliklerinin dizilimine göre en etkili şekilde yerleştiriyoruz ve meydan savaşını izlemin keyfine varıyoruz. Kahramanlarımız kendi içlerinde seviye atlıyor, ayrıca kahramanların yanında savaşan birlikleri de gerekli eşyaları oyun içinde kazanarak güçlendiriyoruz. Bir çok özelliği olan oyunumuz gerçekten insana keyif veriyor.



Oynanış ve Sistemler

Oyunda seviyemize göre sahip olacağımız kahraman sayısı belli demiştik. Her kahraman belli sayıda birliğe sahip ve bu sahip olduğumuz eşyalara göre arttırılabiliyor. Ayrıca kahramanlarıma eşyalar satın alarak güçlerine güç katıyoruz. Bu değerlerin hepsi toplanıp bizim Attack Power değerimizi yani saldırı gücümüzü oluşturuyor. Düşmana karşıda güzel bir dizilim kullanırsak daha da güçlü oluyoruz.

Oyunun ana menüsü 6 ana başlığa ayrılıyor bunlar:
Rally (Ordu Düzeni)
Tavern (Kahraman aldığımız yer)
Barracks ( Kahramanları ve askerleri eğitip güçlendirdiğimiz yer)
Warehouse (Hazinemiz)
Academy ( Skillerin güçlendirildiği yer)
Shop (Dükkan)


Bunların dışında PvP menüsü, ayarlar, mailler, sıralamalar vb. menüler var. Mini Warriors ücretsiz bir oyun fakat oyun içi satın alma mevcut. Altın ve elmas olarak 2 farklı para birimi var. Eşyalar elmasla alınırken bütün güçlendirmeler altınla yapılıyor. Diğer ücretsiz oyunların aksine oyun yapımcılarının eli çok bol. Neredeyse her gün 20-30 gem bir sebepten dolayı bütün oyunculara dağıtılıyor ayrıca görevlerde hem kolay hemde bol ödüllü. Oyun başlangıçta inanılmaz kolay olmasına karşın 30. seviyeden sonra yani PvP açıldıktan sonra gerçekten çok ama çok zorlaşıyor. Günlük görevlerin yanısıra giderek zorlaşan ana görev kısmı da var. Bu görevler seviye atlatma, savaş kazanma, büyü güçlendirme vb. her oyunda alıştığımız tarzda. Aslında görev yerine başarılar demek daha doğru olur.

Savaşlar ve Multiplayer

Oyunda çok fazla birlik var demiştik. Temelde mızraklı, büyücü, atlı, okçu, kılıçlı, tüfekçi vb. gibi ayrılsada oyunda 50 den fazla farklı kahraman var. Birçoğunun kendine has özellikleri var ve savaşta etkin rol oynuyorlar. Savaş ekranında biz sadece büyüleri atabiliyoruz onun dışında bütün işi yapay zeka yapıyor. PvP bölümümüz ise Clash of Clans sistemiyle aynı, önümüze rakipler geliyor istediğimize saldırıyoruz beğenmezsek ufak ücretler karşılığında yeni rakip arıyoruz ve kazandıkça lig atlıyoruz. Ödüllerde buna bağlı olarak artıyor.

Grafik ve Ses

Grafik anlamında pek bir şey veremeyen oyunumuz aslında bunu bir nedene bağlıyor ve bu neden ise neredeyse 1000 kişilik savaşların oluşması. Grafikler yüksek olsaydı bir çok cihaz buna dayanamazdı. Müzikler ve sesler anlamında eh işte diyebiliriz. Aslında oyun tamamen gelişmiş sistemler ve savaş mekaniği üzerinde yoğunlaşmış.



Oynanış Videosu

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder