haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

8 Kasım 2014 Cumartesi

Modlu Minecraft Nasıl Kurulur?


Merhaba arkadaşlar, bu yazım normal Minecraft'tan benim gibi bıkanlar için modların nasıl kurulması gerektiğini anlatıyor. Adım adım giderseniz gerçekten çok kolay. Öncelikle belirtmek isterim ben modları kurarken Forge'u kullanıyorum çünkü neredeyse bütün modlar Forge altyapısı ile çalışıyor. Peki nedir bu Forge?

Minecraft'ta modların çalışması için belirli ana dosyalar vardır. Birçok mod dediğim gibi Forge moduyla birlikte çalışır.  Kurulumu gerçekten çok basit. Buraya tıklayarak Forge'un indirme sayfasına ulaşıyoruz. İstediğiniz Minecraft versiyonuna göre Forge kurulum dosyasını indiriyoruz. Resimde indirmeniz gereken dosya belirtilmiştir.  Promotion altında istediğiniz versiyona göre Installer butonuna basın. Tarihler farklılık gösterebilir. (Latest olanları indirmeyin hatalı olabiliyorlar.)





İndirme tamamlanınca programı açıyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran çıkıyor. Install Client butonunun seçili olduğundan emin oluyoruz. Ardından Minecraftın kurulu olduğu yer sizde farklı ise onu ayarlıyoruz. Genelde herkeste programın kendi gösterdiği yerdedir. Ardından OK tuşuna basıyoruz.




Bir yükleme ekranından sonra bu ya da benzeri bir yazıyı göreceksiniz. Sonrasında Minecraft'ı normal bir şekilde açıyoruz. Sol alttaki versiyon seçme yerine Forge ile alakalı yeni versiyon eklenmiş olmalı. Onu seçiyoruz ve oyunu açıyoruz. Oyun ana menüsü geldiğinde sol altta 3 Mods Loaded tarzında bir yazı olmalı. Eğer bu yazıyı görüyorsanız artık modlarımızı kurmaya hazırız demektir. Modları kurmakta gayet kolay. Mod indirmek için en iyi site Curse.com dur. Buraya tıklayarak Minecraft bölümüne ulaşabilirsiniz. İstediğiniz modları indirken dikkat etmeniz gereken yer Forge uyumlu olup olmadığı ve Forge versiyonunuza uygun olup olmadığıdır. Modları indirdikten sonra Forge gibi açıp kurmuyoruz bu yüzden uğraşmayın açmak için. Rar veya zip olanları açtıktan sonra içinden çıkan modismi.JAR dosyalarını minecraftın kurulu olduğu yerde oluşturduğumuz mods klasörü içine atıyoruz. Resimde detaylı anlatım mevcut.



Her türlü soru için aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz.


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder