haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Clash of Clans Her Köy Binasına Özel Saldırı Tipleri - Taktikleri

Merhaba arkadaşlar, bir çok kişinin sorduğu ve kaynak aradığı bir konu olan Clash of Clans da her köy binasına özel saldırı tiplerini, taktiklerini bu yazımda ele aldım. Şundan şu kadar, bundan bu kadar gibi ordu dizilimleri vermedim, bunun yerine nasıl ordu oluşturmanız gerektiğini anlattım. Sonuçta her köy için standart bir saldırı düzenlemek neredeyse imkansız, oyunu öğrendikçe ve kendinizi geliştirdikçe farklı saldırı tiplerini denemenizi kesinlikle öneriyorum.

Köy Binası 2

Köy binası 2'de kullanılacak en iyi birim Barbar'dır. En çok savunma binasının olduğu taraftan bütün
Barbarlarınızı bırakın. Zaten bu seviyede çok az duvar ve savunma binası olduğu için korkmadan saldırabilirsiniz.

Köy Binası 3

Farm için gene Barbar kullanmanızı öneriyorum, belki Barbarın yanında biraz Okçu da atabilirsiniz. Eğer güçlü bir ordu istiyorsanız ordunuza bir kaç Dev ve 1-2 tane Duvar Yıkıcı ekleyin, bu birimlerin oyun başında masrafları çok fazla olduğu için Barbar-Okçu ikilisini kullanmanızı öneriyorum.


Köy Binası 4

Oyuna biraz daha zaman ayırıp bu seviyede 1250 kupaya yaklaşmanızı öneririm, bunun çok zaman alacağını unutmayın. Dışarıda duran köy binalarını yıkmaya çalışın ve güçlü ordular kullanın. Dev ve Duvar Yıkıcı vazgeçilmez birimleriniz arasında olsun. Daha fazla güç istiyorsanız bir kaç Balon da köyleri kolayca yıkmanıza yardım edecektir. Bu sayede kolayca 3. inşaatçıyı alabilecek kadar Yeşil Taşa sahip olabilirsiniz. Eğer ki kupa kasmak yerine farm yapmak istiyorsanız, ordunuzda 2-3 Dev olsun, Devleri köyün farklı noktalarından bırakıp hemen arkalarından Barbar ve Okçu ordunuzu bırakın. Devler savunmayı oyalarken kalan ordunuz savunma binalarını ve köyün geri kalanını yıkacaktır.

Köy Binası 5

Her zamanki gibi farm için Barbar ve Okçu ikilisini öneriyorum, yanlarına bir kaç Dev ve belki az biraz Goblin eklemek hiç fena bir fikir değil. Daha güçlü ordular kısmında ise işin içine Büyücü giriyor, Okçu ve Barbardan kısıp yerine Büyücü eklerseniz çok daha verimli sonuçlar alabilirsiniz. Özellikle klan savaşlarında güçlü ordunun sırrı Büyücüdür. Büyücüleri ne kadar iyi korursanız o kadar etkili olurlar, bu yüzden Devlerin sayısını arttırmalı ve şifa büyülerini çok iyi kullanmalısınız. Bu seviyede duvar sayısı da arttığı için en az 4 Duvar Yıkıcı kullanmanızı öneriyorum.

Köy Binası 6

Köy Binası 6'da nihayet Şifacı açılıyor ve bu seviyede inanın bir çok birimden daha iyi iş yapıyor. Yapmanız gereken şey köyün Hava Savunmasına en yakın yerden Devlerinizi ve Duvar Yıkıcılarınızı bırakmak. Hava Savunması yıkılınca Şifacıyı bırakın ve ardından ordunuzun geri kalanını bırakın. Bu taktik ile bir çok köyü rahatlıkla yıkabilirsiniz. Farm yapmak için hala Barbar ve Okçu ordusunu kullanmanızı öneriyorum, ucuz, hızlı ve etkili daha ne olsun!

Köy Binası 7

Köy Binası 7 de ciddi savaşlar sizleri bekliyor olacak. Çünkü oyundaki en güçlü birimlerden 2 si Ejderha ve Domuz Binicisi açılıyor ve köyleri dümdüz etmek için ideal birimler. Tamamen Ejderhadan oluşan bir ordu çok masraflı olmasına karşılık köyü tamamen yıkmak için en etkili ordulardan biridir, 3 tane Yıldırım Büyüsünü bir Hava Savunmasına atıp, geriye kalan bütün
Ejderhalarınızı kalan Hava Savunmasının tarafından atın ve köyün yıkılışını izleyin. Domuz Binicisi içinse hepsini belli bir yerden bırakın ve canları azaldıkça Şifa Büyüsünü kullanın. Farm yaparken gene Barbar ve Okçu kullanın, eğer amacınız Kara İksir kasmak ise bu ordunun içine bir kaç tane Duvar Yıkıcı ekleyip Kara İksir deposuna giden yolu açmaya çalışın.

Köy Binası 8

Bu seviyede Okçu ve Barbar ile köye girmek ciddi derecede zorlaştığı için Farm yaparken Dev,Duvar Yıkıcı, Goblin ve Okçu kullanmanızı öneriyorum. Eğer oyuna ayırabildiğiniz zaman çoksa ölü köyleri arayın ve Barbar, Okçu kullanın çok daha karlı olur. Bu seviyede Golem de açıldığı için çok güçlü ordu arayanlar Golem ve Büyücü ikilisini denesin. Önceki seviyelerdeki gibi Ejderha ve Domuz Binicisi bu seviyede gayet güzel iş yapıyor.

Köy Binası 9

Köy binası 9 da Dev ve Balon 6. seviye olabiliyor ve 5 ile 6 arasında ciddi bir fark var. Hem sağlık puanı hemde verdiği hasar artıyor, özellikle Balon bir kaç vuruşta ölürken bu seviyede Büyücü Kulelerine karşı çok daha dayanaklı oluyor. Peki biz Balonu nasıl kullanacağız? Tabiki de Lav Tazının hemen arkasından atacağız, Öfke ve Şifa büyüsü en büyük yardımcımız olacak ve bir çok köyü paramparça edeceğiz. Klan savaşlarında gayet işe yarayan Lav Tazı-Balon-Dalkavuk ordusunun dışında Golem- Büyücü ordusu da gayet güzel iş yapıyor. Farm yapmak isteyenler güçlenen Devin nimetlerinden yararlansın diyorum. Biraz Dev, 6 tane Duvar Yıkıcı ve geri kalan Ordu Goblin, Barbar ve Okçu olsun, hem ucuz hemde çok etkili bir ordu şeklidir. 9. seviye köy binasına saldırırken Domuz Binicisi kullanmak çok riskli oluyor, çünkü düşmanınızda 4 tane Dev Bomba Domuzları avlamak için hazır bekliyor. Birde arka arkaya dizilmişse hiç şansınız yok.

Köy Binası 10 içinde saldırı taktikleri eklenecektir. Eğer sizinde kendi taktikleriniz var ise yorum bölümünü kullanmaktan çekinmeyin.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder